gefelicitaart-logo
taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Worteltjestaart bezorgen

De worteltjestaart komt van oorsprong uit Zweden en is ook in Nederland steeds populairder aan het worden. Zelf bakken is zeker mogelijk, maar er zijn niet zoveel bakmixen beschikbaar zoals dat bij monchou of appeltaart bijvoorbeeld wel het geval is. Verderop op deze pagina vind je daarom een heerlijk recept waarmee je direct aan de slag kunt. Daarnaast bieden we jou hier de beste shops waar je lekker en betaalbare carrot cakes kunt bestellen.

Worteltjestaart (carrot cake) bestellen, waar doe ik dat?

De carrot cake kom je ook in Nederland steeds meer tegen. Je kunt ‘m ook heel eenvoudig online bestellen bij verschillende aanbieders. Een hele worteltjestaart kost zo tussen de €10,00 (klein formaat) tot €35,00 (groot formaat). In de tabel hieronder vind je de beste online shops waar je een ruim assortiment taarten waaronder deze heerlijke carrot cake kunt bestellen. Bekijk ook onze pagina over de Sachertorte

Aanbod Bezorging Review Informatie
gefelicitaart Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Landelijke bezorging
Supersnelle levering
Bekijken
taartenwinkel Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Goede bezorging
Zelf bezorgdag & tijd kiezen
Bekijken
bestel-taart Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Gekoelde bezorging
Kies zelf bezorgdag & tijdstip
Bekijken
greetz Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Bezorging
Vandaag besteld, morgen thuisbezorgd
Bekijken
taarten.nl Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Prettige bezorging
Vrije keuze in bezorgmomenten
Bekijken
hema gebakservice Taarten
Gebakjes
Snacks
Geen bezorging, wel afhaal
Vandaag besteld, overmorgen in huis
Bekijken

Zelf worteltaart bakken, hoe doe ik dat?

“Bakker, heeft u ook worteltjes taart?”
“Ja, die heb ik wel.”
“Vies he!”

Integendeel! Deze worteltjes taart smaakt heerlijk kruidig en zoet en is één van de meest geliefde taarten op dit moment. En wij snappen wel waarom. De taart is gevuld met gezonde wortelen, maar hier smaakt het niet naar, de smaakt lijkt meer op kruidcake. De cream cheese frosting die er op zit is echt onmisbaar, dit maakt de taart helemaal af. Of bekijk direct de lekkerste kersentaarten.

Wat heb je nodig?

  • 600 gram Wortels
  • 220 gram Bruine basterdsuiker
  • 300 gram Witte suiker
  • 375 gram Bloem
  • Handvol rozijnen
  • Handvol walnoten
  • 4 Eieren
  • 235 ml. Plantaardige olie
  • Theelepel zout
  • 4 Theelepels kaneel
  • half vanille stokje
  • 7 gram bakpoeder
  • theelepel sinaasappelextract
  • Bakspray
  • Springvorm van ongeveer 24cm

Voor de frosting:

  • 175 ml. Water
  • 200 gram Roomkaas
  • 100 gram Klopschuimpoeder
  • 1 Druppeltje citroenextract
  • Zakje vanillesuiker

Hoe maak ik de carrotcake?

  1. Verwarm de over voor op 175 graden Celsius.
  2. Rasp de wortels of snijd ze in kleine, korte strookjes. Meng de wortels met de bruine basterdsuiker.
  3. Meng dit goed door elkaar en zet het daarna weg.
  4. Klop de eieren even kort en voeg dan de suiker toe..
  5. Roer de suiker door het eimengsel.
  6. Voeg de olie aan het mengsel toe.
  7. Snijd het vanillestokje door de helft en schraap het binnenste eruit en voeg dit toe aan je mengsel.
  8. Giet dit mengsel bij je bloem. En mix zo’n 2 minuten op een hoge snelheid.
  9. Voeg een theelepel sinaasappelextract, 4 theelepels kaneel, 1 theelepel zout en 7 gram bakpoeder (half zakje) toe aan het mengsel. Verwissel je garde met een deeghaak omdat het mengsel nu erg dik kan worden.
  10. Mix het geheel nog eens 2 minuten door.
  11. Hak intussen de walnoten en rozijnen in stukjes.
  12. Spatel de noten en rozijnen goed door je mengsel.
  13. Nu is het tijd je wortels toe te voegen!
  14. Het kan zijn dat er veel vocht in je wortelschaaltje zit. Dat moet je dan even afgieten. Voeg alleen de wortels toe aan je deeg.
  15. Verdeel je deeg over je ingevette bakvorm en plaats deze voor zo’n 50 minuten in de oven.
    Controleer na 50 minuten met een prikker of je taart gaar is. Laat je taart goed afkoelen.

Frosting

  1. Voeg 100 gram opkloproompoeder toe aan 100 ml. koud water. Klop dit voor zo’n 5 minuten tot de slagroom bijna stijf is.
  2. Voeg tussendoor een zakje vanille suiker en een mespuntje citroenextract toe.
  3. Voeg de roomkaas toe aan het mengsel en mix nog eens een minuut goed door.
  4. Spatel de creamcheese frosting over de afgekoelde taart.
  5. Garneer eventueel met de overige walnoten. Eet smakelijk!