gefelicitaart-logo
taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Monchoutaart bezorgen

De monchoutaart: elke Nederlander kent ‘m wel en heeft ‘m hoogstwaarschijnlijk ook wel eens geproefd. Het bestaat uit een heerlijke bodem van koek (vaak bastogne), monchou en kersen of aardbeien als topping. Tegenwoordig zijn er eindeloos veel variaties beschikbaar. Je kunt een monchoutaart kopen bij de supermarkt, bakkerij of je kunt ‘m zelf bakken. Maar heb je even geen tijd om de deur uit te gaan, en heb je geen zin om zelf aan het bakken te gaan? Dan bestel je de monchoutaart nog gemakkelijker online. Deze wordt dan snel en goedkoop bij je thuisbezorgd. 

 • De monchoutaart is een echte klassieker in Nederland
 • De taart bestaat uit een bastogen bodem, monchou en kersen (of een andere topping van fruit)
 • Vaak wordt de taart afgemaakt met toefjes van slaroom
 • Een hele monchoutaart bestel je voor ongeveer €25,00 inclusief bezorging aan huis
 • Je kunt dit eventueel nog personaliseren met een tekst of foto
 • Zie ook de mogelijkheden voor het bestellen van Worteltjestaart en Sachertorte

Online een monchoutaart bestellen, waar kan dit?

Loopt het water je al in de mond, en wil je direct een bestelling plaatsen? Wij hebben voor jou de beste taartenshops uitgezocht. Hier vind je een heerlijk aanbod met monchoutaarten tegen scherpe prijzen. Maak direct een keuze uit een van de aanbieders en bestel vandaag nog online. Meestal heb je jouw gebak dan de volgende dag al in huis. Eet smakelijk!

Aanbod Bezorging Review Informatie
gefelicitaart Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Landelijke bezorging
Supersnelle levering
Bekijken
taartenwinkel Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Goede bezorging
Zelf bezorgdag & tijd kiezen
Bekijken
bestel-taart Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Gekoelde bezorging
Kies zelf bezorgdag & tijdstip
Bekijken
greetz Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Bezorging
Vandaag besteld, morgen thuisbezorgd
Bekijken
taarten.nl Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Prettige bezorging
Vrije keuze in bezorgmomenten
Bekijken
hema gebakservice Taarten
Gebakjes
Snacks
Geen bezorging, wel afhaal
Vandaag besteld, overmorgen in huis
Bekijken

Een monchoutaart is één van de simpelste taarten die je kunt maken. Het is aangeraden als beginner in de keuken om te beginnen met een monchoutaart te maken. Het wil niet zeggen omdat dit een beginnerstaart is dat deze geen uitdaging kan zijn. Een monchoutaart bestaat uit drie delen en doordat deze uit drie delen bestaat kan er veel gevarïeerd worden. Men kan deze taart het best vergelijken met een plattekaastaart alleen heeft deze nog een kruimelbodem en ligt er een fruittoping bovenop.

De bodem
De bodem van de taart bestaat uit verkruimelde koekjes (speculaas, biscuitkoekjes, bastognes, …) met daarop een laag monchou. Monchou is een kaassoort en om zelfs iets specifieker te zijn een verse roomkaas (platte kaas). Als allerlaatste komt er nog een topping op de taart en deze bestaat meestal uit een fruitsoort (kersen, abrikozen, …).

De drie stappen die je moet doorlopen om een perfecte monchoutaart te maken:

 1. Eerst wordt de kruimelbodem gemaakt en moet deze afgekoeld worden in de ijskast.
 2. Ten tweede moet de monchou vulling gemaakt worden en deze moet ook afgekoeld worden in de ijskast.
 3. En als laatste moet de fruitlaag gemaakt worden en deze moet ook worden afgekoeld in de ijskast.

Een gouden tip als je de taart uit zijn vorm wilt krijgen is dat je op de bodem van de taartvorm een vel bakpapier legt en je smeert de zijkanten best in met boter. hierdoor zal de taart gemakkelijker los komen en kan de taart er in één stuk uitgehaald worden en verkrijgt men een prachtig resultaat.

Een monchoutaart is geschikt voor elke gelegenheid gewoon omdat deze zo makkelijk is om te maken. Als je weinig tijd hebt om iets klaar te maken maar toch zelf iets wilt maken dan is deze taart voor jou. Hij kan gebruikt worden op verjaardagsfeestjes, familie bezoekjes, kerstfeestjes. Voor elke gelegenheid kan hij present staan. Hij is niet alleen decoratief mooi maar hij smaakt ook nog eens geweldig. Laat je overweldigen door de mogelijkheden van deze taart. Probeer het zelf eens uit! Vind je dit trouwens zo ontzettend lekker? Bekijk dan ook zeker eens de red velvet taart!

Zelf een monchoutaart maken?

Taarten zijn er in vele verschillende varianten en smaken te verkrijgen. Taarten worden tegenwoordig niet alleen nog maar gemaakt omdat er een feestje is. Nee tegenwoordig hoeft er geen reden meer te zijn om taarten te bakken. Een taart bakken is gewoon een hele leuke bezigheid. Zeker een monchoutaart!

Keukengerei en ingrediënten voor de monchoutaart

 • een beslagkom
 • een mixer
 • een taartvorm
 • een pan
 • een keukenweegschaal
 • bakpapier
 • een lepel
 • 200 gram monchou
 • 250 ml slagroom
 • 125 gram witte basterdsuiker
 • 1 zakje slagroomversteviggeer
 • 75 gram boter
 • 1 blik vlaaivulling naar keuze
 • 200 gram bastognekoeken

Voor deze monchoutaart hebben wij gekozen voor een topping van kersen. Hierin gebruiken wij dus een blik kersen vlaaivulling.

Bereiding van de monchoutaart

Als eerste moeten de bastognekoeken goed verkruimeld worden. Ondertussen kan de boter alvast worden gesmolten in een pan. Als de boter gesmolten is, kunnen de bastognekruimels er aan toe worden gevoegd. De taartvorm moet nu worden bedekt met een vel bakpapier zodat het bastognemengsel in de taartvorm kan worden gegoten. Druk het mengsel goed aan. De bodem zal nu moeten harden in de koelkast. De bodem van de monchoutaart is nu klaar.

Nu kan in een kom de monchou (vulling van de monchoutaart) met de suiker worden gemixt. Het mengsel is goed, als het goed smeuïg is. In een andere kom kan nu de slagroom samen met de slagroomversteviggeer stijf worden geklopt. Als de slagroom goed stijf is, kan dit aan het monchoumengsel worden toegevoegd. Klop dit met de mixer ook nog even goed door elkaar. Dit mengsel kan nu over de bodem worden verdeeld en nu zal het moeten opstijven in de koelkast. Hiervoor wordt ongeveer 2 uur gerekend. Na deze 2 uur kan de vlaaivulling over de taart verdeeld worden. De taartvorm kan vlak vor het serveren worden verwijderd. Eet smakelijk, de monchoutaart is klaar!