gefelicitaart-logo
taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Problemen bij taart bakken

Soms gaat het bakken van een taart niet helemaal vlekkeloos. Daarom vind je in deze blog veel voorkomende problemen en bieden wij de oorzaak en een eventuele oplossing

Is mijn taart gaar?
Om te weten of een cake (zoals de cupcakes) gaar is steekt u er een dunne breipen of tandenstoker in. Al hij na het er weer uithalen nog schoon is, is de cake gaar.

De taart komt niet makkelijk uit de vorm
Uw krijgt de taart niet uit de vorm: de vorm op een rooster keren en een natte doek erop leggen. Na een paar minuten voorzichtig losmaken.

Taart komt half uit de vorm
Uw taart komt maar half uit de vorm: de stukken die nog in de vorm zitten voorzichtig losmaken en weer vastplakken met jam. Het gebak dun met jam besmeren en met instant chocoladepoeder bestrooien. Je ziet er niets meer van!

Mijn taart is ingezakt
Als uw taart wat is ingezakt: de taart of cake doormidden snijden en met vruchten zó beleggen dat het midden hoger is. De lagen weer op elkaar leggen en verder garneren.

De taart is erg droog
Als uw taart te droog is: met een breinaald gaatjes in het gebak prikken. Met likeur of vruchtensap besprenkelen en in aluminiumfolie verpakt in laten trekken. Bekijk ook deze tips van Laura’s Bakery: hoe voorkom je een droge cake of taart.

Plaats een reactie