gefelicitaart-logo
taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Workshop taarten maken

Lekker creatief bezig zijn kan natuurlijk het beste met een taart bakken. Bij een taart bakken komt veel kijken. Maar als je de speciale technieken onder de knie hebt dan bak je zelf de lekkerste taarten. Tijdens een workshop taart bakken sta je lekker zelf in de keuken. Onder begeleiding van de echte taartenbakkers krijg je uitleg over het bakken van een taart. Je leert de lekkerste recepten zelf klaarmaken. Maar je leert vooral alles over het bakken van taart. Bekende problemen en vragen worden tijdens de workshop beantwoord. Hoe krijg je bijvoorbeeld een luchtig beslag? Kan je een taart al van te voren maken? Al jouw vragen kan je kwijt tijdens een workshop taart maken.

Een taart decoreren
Een taart moet natuurlijk niet alleen perfect van smaak zijn, maar een taart moet er ook leuk uitzien. Tijdens een workshop taart maken wordt er aandacht besteed aan het decoreren van een taart. Je leert hoe je een taart het beste kunt versieren en hoe een taart er leuk uit komt te zien. Meestal wordt er tijdens een workshop een thema bedacht en aangehouden. Rond dit thema ga je een taart maken en versieren. Rond de feestdagen worden er speciale feestdagen thema taarten gemaakt. Denk hierbij aan een Pasen taart of een kerst taart. Maar dit kan ook zijn voor een nieuwe woning, moederdag of een geboorte. Bekijk hier een compleet overzicht met alle gelegenheden.

Gezellige workshop met vriendinnen of familie
Een workshop taart maken is natuurlijk extra gezellig met vriendinnen of familie. Sommige workshops worden bij jou thuis gehouden vanaf een bepaald aantal personen. Samen met vriendinnen ga je aan de slag om de lekkerste taarten te maken. Je merkt al snel hoeveel plezier je zult hebben aan het maken van de taarten. Je kunt een workshop organiseren omdat het gezellig is of vanwege een speciale gelegenheid. Zoals een vrijgezellenfeestje of een verjaardag. Voor speciale gelegenheden kan zelfs een thema gekoppeld worden aan een workshop. Zoals het maken van je eigen bruiloftstaart tijdens een vrijgezellenfeestje. In overleg met de workshop gever kunnen thema’s gekoppeld worden en wordt een workshop taart maken extra leuk!

Leren om zelf een taart te bakken

Een stukje taart gaat er bijna iedere dag wel in. Het is natuurlijk extra gezellig om bij de koffie een stukje taart te eten. Als je zelf een taart gaat bakken dan is de beleving heel anders. Je zult merken dat een taart bakken extra leuk is om zelf te doen. Als je voor de eerste keer aan de slag gaat dan moet je nog veel leren. Je kunt een speciale workshop volgen of je kunt zelf aan de slag gaan in de keuken. Met een recept kom je vaak al een heel eind. Toch zijn er een aantal tips waar je op moet letten bij het bakken van een taart. Als je een taart bakken eenmaal onder de knie hebt dan zul je merken dat je er niet snel meer mee stopt.

Een aantal tips voor een taart bakken
Als je voor het eerst een taart gaat bakken dan heb je misschien iets aan onze tips. Een aantal tips hebben we daarom op een rijtje gezet. De tips zijn vooral op basis van vragen van andere beginners. Zodat de kleine beginnersfoutjes direct niet meer voorkomen bij het bakken van je eerste taart.

Is het mogelijk om van te voren te zien of een taart gaar is zonder hem open te snijden? Ja, dat kan. Hiervoor is een hele simpele methode namelijk de satéprikker methode. Als driekwart van je baktijd voorbij is dan pak je een satéprikker. De prikker stop je in je taart en je haalt hem er vervolgens weer uit. De satéprikker moet helemaal droog zijn als je hem eruit hebt gehaald. Als de prikker droog is dan weet je zeker dat je taart gaar is.

Plaats een reactie