gefelicitaart-logo
taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Goedkoopste taarten

Wil jij een voordelige taart bestellen? Doet dit dan altijd online. Via internet kun je namelijk eenvoudig de prijzen vergelijken en bekijken welke smaken gebak het goedkoopste zijn. Je moet natuurlijk ook letten op de kwaliteit. Je wilt tenslotte ook kunnen genieten van een lekkere verse punt taart. Om te beginnen hebben we een lijst voor je samengesteld waarop je moet letten en selecteren, en welke van invloed zijn op de prijs.

Hoe vind ik de laagste prijs voor een taart?

Er zijn grofweg 4 aspecten die de prijs van gebak bepalen. Deze lichten we hieronder toe. Uiteraard geldt dat er per leverancier ook prijsverschillen zijn. Deze verschillen komen tot stand door bijvoorbeeld de naamsbekendheid van de bakkerij, de kwaliteit van de ingrediënten en de taart-designs.

  • Aantal personen: Een van de aspecten die de prijs van een taart bepaalt is het aantal personen. Een grotere taart is altijd duurder dan een kleine slof of vlaai. De prijs per persoon wordt echter wel goedkoper naarmate je een voordelige grote taart besteld.
  • Ingrediënten: De smaak van het gebak is van de invloed op de prijs. De ingrediënten bepalen voor een groot deel de kosten. Een standaard slagroomtaart of appeltaart is vaak goedkoper dan een luxe vruchtentaart of een bavarois met vers fruit.
  • Personalisatie: Wanneer je kiest om ook een foto te laten bedrukken op de bovenkant van de taart (of een 3D designs met naam) dan zal de prijs van de taart hoger worden. Er zijn meer handelingen nodig om het gebak te bakken en het printen van deze onderdelen voor de opmaak kost ook geld. Of denk aan een suikervrije taart.
  • Bezorging: Als laatste zullen ook de bezorgkosten van invloed zijn op de totaalprijs. Wanneer je een grote bestelling plaatst wordt er vaak gratis thuisbezorgd. Een losse (enkele) taart of kleine gebakbestelling wordt thuisbezorgd tussen de €3,50 en €7,50.

Wat is de voordeligste taart?

Standaard zijn slagroomtaarten te koop voor een lage prijs. Rond de €5 tot €7,50 heb je al een kleine vlaai. Ook de normale appeltaarten en appelkruimel combinaties worden voor deze tarieven aangeboden. Wanneer je een taart laat bezorgen voor bijvoorbeeld 10-12 personen ben je al snel rond de €15 tot €20 kwijt. Je krijgt hem dan wel een vers gebakken in huis. De kindertaarten zijn vaak wat duurder doordat ze mooi worden opgemaakt met marsepein en allerlei versieringen. Rond de €20 – €25 heb je vaak al een mooie verjaardagstaart in huis.