bestel taart logo
taartenwinkel logo
gefelicitaart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Kersentaart bezorgen

De kerstentaart is een absolute klassieker en smaakt in elk seizoen. Je kunt ‘m eenvoudig zelf bakken, maar nog eenvoudiger bestel je een hele kersentaart online. Het gebak wordt dan lekker makkelijk bij je thuisbezorgd. Of natuurlijk op het adres van degene die jij wil verassen. Daarnaast is ook de kersenvlaai zeer geliefd, met name in de zuidelijke provincies. Op deze pagina vind je betrouwbare taartenshops en kan je aan de slag met een recept om het zelf te bakken. Wil je nog meer fruit? Zie dan ook de taartenwinkels voor fruittaarten.

Waar kan ik een kerstentaart online bestellen?

Een heerlijke kersenvlaai- of taart bestel je anno 2021 heel eenvoudig online. Je hoeft niet naar de supermarkt, bakkerij of langs de HEMA. Onze top taartenshops bezorgen het allemaal bij jou thuis. Kies online uit een ruim aanbod met kersentaarten en bestel direct online. Een hele taart of vlaai bestel je voor ongeveer €15,00 inclusief bezorging aan huis.

Aanbod Bezorging Review Informatie
bestel-taart Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Uitstekende bezorging
Kies zelf bezorgdag & tijdstip
Bekijken
taartenwinkel Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Goede bezorging
Zelf bezorgdag & tijd kiezen
Bekijken
gefelicitaart Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Prima bezorging
Bezorging op elke werkdag
Bekijken
taarten.nl Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Prettige bezorging
Vrije keuze in bezorgmomenten
Bekijken
greetz Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Bezorging
Vandaag besteld, morgen thuisbezorgd
Bekijken
hema gebakservice Taarten
Gebakjes
Snacks
Geen bezorging, wel afhaal
Vandaag besteld, overmorgen in huis
Bekijken

Wat heb ik nodig om zelf een kersentaart te maken?

Kersen zijn erg populair. Veel mensen nuttigen het tussendoor als ze thuis zijn of op het werk. Je kunt een bakje kersen meenemen en deze zijn erg gezond. Kersen worden gezien als populaire vruchten en daarin zijn er verschillende soorten te onderscheiden. Meestal bevatten kersen een pit, maar als je het kersentaart recept gaat maken is het beter om kersen zonder pitten te gebruiken! Bij de botanische soorten wordt er gesproken over twee soorten kersen, de zoete kers en de zure kers. Als je het kersentaart recept klaar gaat maken, dan zal je de voorkeur geven aan de zoete kersen. Je wil namelijk je gasten geen zure kersentaart op tafel serveren. Maar als je dan de zoete kersen hebt dan ben je er nog niet. Er bestaan namelijk verschillende soorten zoete kersenrassen. Dus welke ga je gebruiken voor Kersentaart-recept? De kersenrassen worden vaak verdeeld naar rijp tijd, maar ook naar de kleur van de vruchten. Wist je dat de kleur van de kersen kan variëren van zuiver geel tot zwartrood? Wij kennen vaak de vuurrode kersen, maar ook de heel donkere en lichte kleuren horen bij de zoete kersen. Hieronder vind je een lekker en eenvoudig recept om zelf een kersentaart te bakken. Het is geschikt voor een taart met ongeveer 8 stukken.

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 200 gram boter en wat extra voor het invetten
  • 200 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 3 grote eieren
  • 250 gram gekonfijte kersen
  • 85 gram gemalen amandelen
  • fijn geraspte schil en het sap van een citroen (zie ook citroentaart)
  • 6 suikerklontjes, fijngestampt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een rond bakblik van 20 cm in doorsnee in met boter en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
  2. Roer de kersen, de amandelen en 1 eetlepel bloem door elkaar. Zeef de rest van de bloem, samen met het bakpoeder, in een andere kom.
  3. Klop de boter en de kristalsuiker tot een lichte en luchtige massa. Doe hier geleidelijk de eieren bij; klop goed na elk toegevoegd ei alles door elkaar
  4. Voeg het bloemmengsel toe en spatel het luchtig en gelijkmatig door het romige botermengsel. Schep daarna het kersenmengsel er voorzichtig doorheen. Roer tot slot het citroenraspsel en het citroensap erdoor.
  5. Schep het cakebeslag in het ingevette bakblik en strooi de fijngestampte suikerklontjes eroverheen. Bak de cake 60 tot 75 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de taart goudbruin en goed gerezen is en loslaat van de zijkanten. Laat de cake 15 minuten in het bakblik afkoelen en stort hem daarna op een rooster om verder af te koelen.