taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Moederdag taart bezorgen

Op zoek naar een lekkere taart voor moederdag? Op Taartenaanhuis.nl vind je de lekkerste taarten voor alle moeders van Nederland. Kies uit een van de betrouwbare webshops en bestel eenvoudig jouw taart online. Of het nu gaat om een red velvet hart, chocoladetaart, slagroomtaart of heerlijke cupcakes: elke mama zal het liefdevolle gebaar waarderen. Of kijk verder bij onze jubilaristaarten.

Hoe gaat moederdag in z’n gang?

Zoals te lezen is, is het huidige moederdag ontstaan in Amerika, waar de verering van moeder centraal stond. (zie het artikel: de geschiedenis van moederdag). In Nederland en België worden de rollen tegenwoordig omgekeerd, moeder hoeft niets te doen want de kinderen zullen de werkzaamheden van moeder die dag uitvoeren (al dan niet bijgestaan door vader). De dag begint met ontbijt op bed en vervolgens worden de door de kinderen zelfgemaakte cadeau’s aan moeder gegeven.

Kinderen / School
School speelt een grote rol in de wijze waarop moederdag tegenwoordig gevierd wordt. Niet alleen worden de meeste moederdagcadeua’s op school gemaakt, maar ook wordt daar uitgebreid stilgestaan bij de viering en wat er nog meer allemaal voor moeder gedaan kan worden. Door de inbreng van de basisschool, is het vergeten van moederdag zeker voor kinderen niet voor te stellen.

Ouders
De vader heeft op moederdag de taak om de kinderen te helpen met het uitvoeren van moeders taken. Daarnaast is het gebruikelijk dat ook de vader een cadeau voor moeder heeft. Deze cadeaus kunnen variëren van een dagje kuuroord tot een nieuwe keukenmachine.. Lees hierover meer in de artikelen: de 10 meest gegeven moederdagcadeau’s of 15 cadeau’s die je niet moet geven.

Vaak gaan de ouders op moederdag ook op visite bij hun moeders, natuurlijk voor de gezelligheid en meestal wordt daar een bosje bloemen bij meegebracht. Doordat de ouders vanzelf al bij hun ouders langs gaan, is het invoeren van een grootmoeder- of schoonmoederdag niet nodig. Er zijn in het verleden echter wel stemmen geweest om schoonmoederdag in te voeren maar hiervoor bleek te weinig interesse.

Nog 5 andere leuke cadeau’s voor moederdag

Binnenkort is het weer zover! Moederdag staat om de hoek en Nederland zal massaal weer op zoek gaan naar de leukste kado’s voor de liefste moeders. Je hebt maar een moeder en die is het waard om net even die extra tijd erin te stoppen om haar het leukste en persoonlijke kado te geven. Zoek je iets anders dan een taart? Hieronder vind je nog 5 leuke en originele cadeau’s.

  1. Heerlijk ontspannen met een rode Franse wijn op de bank, onder het genot van lekkers. Ook moeders hebben dat soms nodig. Personaliseer de wijnfles met een persoonlijke boodschap aan je moeder en ze zal zeker dubbel genieten van haar wijntje. De gepersonaliseerde wijnfles wordt afgewerkt met een luxe wikkel en zal zeker bij de wijnliefhebster in de smaak vallen. De lege fles zal niet in de glasbak belanden!
  2. Moeders verdienen een eigen troon. Aangezien dat nogal lastig is te krijgen bij de Ikea is een eigen speciale canvas zithangmat the next best thing. Heerlijk genieten, schommelen en ontspannen na weer een drukke dag moeder zijn kan elke moeder wel gebruiken. En hij hangt ook nog eens leuk in de woonkamer! Over originele kado’s gesproken.
  3. Je moeder heeft ontelbare keren voor jou gekookt. Stamppotten, erwtensoep of pasta. Elke dag stond het eten weer op tafel na school en nadat je uit huis bent gegaan kon je ook altijd het weekend nog terecht voor een homecooked meal van moeder. Een dagje niet koken verdient ze dan ook zeker en deze kan jij haar geven met de pizarette – pizza oven voor 4 personen. Gezellig met z’n allen om tafel en zelf je eigen pizza’s maken. Zo kan je moeder met je bijkletsen, terwijl de pizza aan tafel wordt gebakken!
  4. De allermooiste vrouw is natuurlijk je moeder en omdat dat zo moet blijven is een glamour workshop beauty en make up voor haar het leukste kado. Pure verwennerij met luxe Lancaster producten, want alleen het beste voor mama. Alle tips van de experts voor een goede basis make up verzorging tot aan een glamour avond make up. Leerzaam, leuk en mooi. Precies zoals je moeder ook is.
  5. Leuke koosnaampjes, moeders wijze raad (welke je ongetwijfeld dag in dag uit hebt gehoord), speciale data’s en gedichten kan je nu voor eeuwig vastleggen in een nostalgisch gepersonaliseerd Delfs blauwe muurtegel. Deze zal elke verhuizing overleven en zijn ereplaats op de toilet gegarandeerd behouden. Tijdens die stille dagelijkse momenten zullen jij en je moeder weer herinnerd worden aan de band die jullie hebben samen.