taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Geboortetaart bezorgen

Gefeliciteerd, jullie verwachten een kindje, of iemand in je omgeving wordt vader of moeder! Als de baby er straks is, of misschien is hij of zij er al, dan komt er natuurlijk heel veel visite om het pasgeboren kindje te bewonderen. Natuurlijk kun je al dat bezoek de klassieke beschuit met muisjes voorzetten, maar het is natuurlijk ook wel heel leuk om met iets bijzonders voor de dag te komen, zoals bijvoorbeeld een geboortetaart, of één van de talloze andere ideeën voor een geboorte traktatie. Bekijk ook onze suggesties voor bruidstaarten en een taartje voor valentijnsdag bestellen.

Een Geboortetaart of een andere variatie met muisjes

Stel dat jullie besloten hebben om op geboortetaart te trakteren om de geboorte van jullie kleintje te vieren, dan kun je natuurlijk eenvoudig een taart bestellen bij de bakker, of je kunt zelf aan de slag gaan (of de kersverse papa aan het werk zetten natuurlijk). Als je een geboortetaart bestelt, dan kun je bijvoorbeeld een foto van het pasgeboren babytje af laten drukken op de taart, of een foto van de echo toen de kleine nog in mama’s buik zat. De bakker heeft vaak zelf ook nog wel wat creatieve ideeën, of een standaard geboortetaart die je kunt bestellen. Heb je geen zin in geboortetaart, maar wil je wel iets bijzonders, dan kun je bijvoorbeeld roomsoesjes dopen in gesmolten witte chocolade en daarna in blauwe of roze muisjes. Of je kunt datzelfde doen met lange vingers. Reken maar dat de visite zal smullen!

Maak het Geboortefeest compleet!

Uiteraard wil je de hele wereld laten weten dat jullie kindje geboren is, dus een ooievaar in de tuin, of op het raam mag natuurlijk niet ontbreken. Ooievaars zijn in alle soorten en maten te koop of te huur, dus je kunt het zo gek maken als je zelf wilt met de geboorte ooievaar. Denk bijvoorbeeld eens aan een opblaasbare ooievaar, of eentje die zogenaamd door het raam naar binnen is komen vliegen en nog met zijn kont naar buien steekt. Ook de woonkamer moet natuurlijk versierd worden voor de visite. Dat is ook een mooi klusje voor papa, maar omdat het ook voor hem een zware periode zal zijn is het verstandig om van te voren al na te denken over de versiering en alles alvast in huis te halen. Je kunt kiezen uit de vrolijkste slingers, ballonnen, raamstickers, lampions en ga zo maar door. Uiteraard met vrolijke baby afbeeldingen, of bijvoorbeeld Nijntje, of toch weer de ooievaar en alles in roze of blauw natuurlijk!

Trakteren op Geboortetaart of iets anders
Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken, of heb je geen zin om op je werk bijvoorbeeld ook weer in de weer te moeten met al die beschuit met muisjes? Dan kun je ook daar natuurlijk trakteren op geboortetaart, maar nog makkelijker zijn bijvoorbeeld, wit met roze, of blauwe geboorte pepermuntjes in de vorm van een hartje. Of je kunt naar de banketbakker gaan en daar chocoladeflikken bestellen met roze of blauwe muisjes. Op die manier ben je origineel en nog lekker snel klaar ook!

Zelf een geboortetaart maken

Bij een kleine baby hoort een kleine taart. Wil je toch een feestelijke taart maken met verschillende lagen dan kun je voor kleine laagjes kiezen en een super leuke topper!

Wat heb je nodig?

 • zwarte en witte rolfondant
 • Americolor kleurgel Electric pink
 • Suikerbakkerspoeder
 • Rolstok
 • Smoother
 • Eetbare lijm
 • Roze glitters
 • taarttopper baby roze

Wat moet ik doen? Stap voor stap uitleg

 1. Bekleed de taarten met fondant. Voor roze fondant: kneed een dikke druppel electric pink kleurstof door de fondant. Gebruik daarbij handschoentjes!
 2. Rol de fondant uit met de rolstok en drapeer de lap over de taart. Zorg dat de fondant strak om de taart heen zit. Daarvoor kun je de smoother gebruiken
 3. Snijd zwarte strookjes uit de zwarte fondant en plak deze tegen de onderste, witte taart met eetbare lijm.
 4. Maak ook een zwarte stik. Deze kun je maken door 2 aparte lussen te maken. Deze plak je tegen elkaar aan met over het midden een zwart strookje te plakken.
 5. Plak om de bovenste witte taart een zwarte band. Op de plek waar de uiteindes elkaar raken, plak je straks de strik.
 6. Smeer de roze taart in met een dun laagje Crisco om de taart wat plakkerig te maken. Als je de taart koelt, is hij stevig genoeg om op zijn zij te leggen en door de glitters te rollen. Durf je dit niet aan, dan kun je de glitters ook tegen de zijkant van de taart blazen.
 7. Plaats de taartlagen op elkaar. Voor stevigheid tussen de taartjes kun je wat kartons leggen en dowels in de taarten drukken.
 8. Veeg de geknoeide glitters van de taart en plaats de topper op de taart.