gefelicitaart-logo
taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Vlaai

Bij een feestje hoort natuurlijk een lekkere taart. Of misschien wel een vlaai? Op deze pagina vind je meer informatie over de vlaai. Wat is het verschil met een taart, welke smaken zijn er allemaal, en wat zijn goede en betrouwbare aanbieders waar ik makkelijk en snel online een vlaai kan bestellen? Op deze pagina lees je er alles over. 

Waar kan ik online vlaaien bestellen?

Wil je meteen online een vlaai bestellen en laten bezorgen? Wij vergelijken diverse aanbieders en webshops. Deze vind je in de tabel hieronder. Dit zijn stuk voor stuk betrouwbare, snelle en goedkope leveranciers waar je heel eenvoudig een vlaai kunt bestellen. Meestal heb je ‘m al binnen 24 uur in huis. Bekijk ook eens onze pagina’s over bavarois of een taart met naam

Aanbod Bezorging Review Informatie
gefelicitaart Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Landelijke bezorging
Supersnelle levering
Bekijken
taartenwinkel Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Goede bezorging
Zelf bezorgdag & tijd kiezen
Bekijken
bestel-taart Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Gekoelde bezorging
Kies zelf bezorgdag & tijdstip
Bekijken
greetz Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Bezorging
Vandaag besteld, morgen thuisbezorgd
Bekijken
taarten.nl Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Prettige bezorging
Vrije keuze in bezorgmomenten
Bekijken
hema gebakservice Taarten
Gebakjes
Snacks
Geen bezorging, wel afhaal
Vandaag besteld, overmorgen in huis
Bekijken

Meer informatie over vlaaien

De termen vlaai en taart worden nogal eens door elkaar gebruikt. Want wat maakt iets nu precies een taart of wanneer valt het in de categorie vlaaien? Je zou kunnen zeggen dat een vlaai een soort gebak is. Het kent z’n oorsprong met name in België en Limburg. De vlaai wordt gekenmerkt door een bodem van deeg. Deze bodem heeft meestal een diameter van 27 – 30 centimeter. 

De vulling van een vlaai
Vlaaien worden meestal gevuld met heerlijk fruit. De meest bekende vullingen zijn van appel, kersten en aardbei. Tegenwoordig zie je zelfs de meest bijzondere combinaties zoals frikandellen. De meeste vlaaien hebben een heerlijke topping met slagroom. 

Waar kan ik vlaaien kopen?

Vlaaien kan je op heel veel verschillende plekken kopen. De supermarkt, de bakkerij of de patisserie hebben stuk voor stuk een ruim aanbod. De goedkoopste vlaaien koop je in de supermarkt. Ga je naar de bakker om de hoek? Dan betaal je vaak een stuk meer, maar daar is de smaak ook naar. Tegenwoordig heb je ook online veel aanbieders van vlaaien. Hieronder vind je de meest populaire online aanbieders. 

  • Multiflaai.nl
  • Limburgiavlaai.nl
  • Supervlaai.nl
  • Gefelicitaart.nl
  • Hema.nl
Wat is een vlaai?

Een vlaai is een soort gebak. Van oorsprong is het een Limburgse lekkernij. Het heeft vaak een doorsnee van 30 centimeter. De vulling bestaat meestal uit kersen, appel, abrikozen, rijst, slagroom, pruimen of kruisbessen.

Wat kost een vlaai?

Een hele vlaai kost gemiddeld €20,00. Bij de bakker betaal je vaak zo’n €25,00. Bij de budget online aanbieders vind je al vlaaien vanaf €9,95.

Waar kan ik vlaaien kopen?

Vlaaien bestel je bij de supermarkt, bij de bakkerij of bij een van de vele online aanbieders. Bij deze laatste kan je ze ook eenvoudig en snel laten bezorgen.

Ik wil een vlaai morgen laten bezorgen, kan dat?

Ja, de meeste online vlaaienshops bieden een 24-uurs bezorgdienst. Dit betekent dat jouw vlaai de volgende dag bezorgd wordt. Let op: je moet dan wel een bestelling plaatsen voor een bepaald tijdstip, vaak voor 15:00. Soms is zelfs vlaai bezorgen op dezelfde dag mogelijk, wel tegen een meerprijs.