taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Bavarois taart

Iedereen is wel op de hoogte van de standaard taarten en vlaaien met een lekkere bodem. Maar wat dacht je van een bavarois taart? Heb jij dit taart-type al eens geproefd? Veel mensen denk dat dit uitsluitend gegeten wordt als toetje, maar los van een plek tussen de desserts vinden we deze tegenwoordig ook naast een kop koffie of thee. Bavarois is een heerlijk luchtig en fris alternatief en is verkrijgbaar in vele smaken.

Wat is Bavarois?

Bavarois is een luchtige en frisse pudding dat vaak geserveerd wordt als nagerecht. Het kan worden gemaakt op melkbasis of vruchtenbasis. Bij een bavarois-taart wordt de pudding op een lekkere (vaak knapperige) bodem opgemaakt. Zo wordt is het dus heel geschikt als gebakje bij de koffie. Let op: wil je het laten bedrukken met naam? Kies dan bij voorkeur voor een normale taart.

Welke soorten bavarois taarten zijn er?

De meest bekende variant is natuurlijk de aardbeienbavarois. Je kunt ze echter ook bestellen in smaken als chocolade, banaan, peer, appel, rode bessen, mango, kiwi, frambozen, abrikozen en ananas. Elke smaak heeft zijn eigen kleur en karakter. Een lekkere toef slagroom maakt het geheel af. Kenmerkend voor bavarois is dat het een luchtige vlakke substantie is. Alle ingredienten worden dus gekookt en bewerkt tot een vloeibare substantie die middels een bindmiddel een vaste bewerkbare vorm krijgt. Hiervoor wordt onder andere gelatine gebruikt. Bekijk ook onze pagina over 3-d taarten.

Zelf bavaroistaart maken

Om zelf een taart van bavarois te maken moet je geschikte ingredienten in huis halen. Voor de taartbodem kun je gebruik maken van voorverpakte producten zoals cake, of zelf een deegmix maken. Voor de bavarois haal je gelatine en verschillende fruitsoorten in huis. Dit kook je allemaal en bewerk je tot een vloeibare substantie die in de koelkast enkele uren moet stijven. Vlak voor het serveren doe je de slagroom en eventuele verse stukken fruit op de taart om het te decoreren.