gefelicitaart-logo
taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Wat is Fondant?

Fondant is een glazuur. Het is een belangrijk onderdeel wanneer je een marsepein taart wilt maken of cupcakes wilt decoreren met een mooie gladde glanzende laag.Taarten met een fondant laagje zien er eg mooi en kleurrijk uit.
Er zijn twee soorten fondant verkrijgbaar:

  • vloeibare fondant
  • kneedbare fondant

De vloeibare fondant kennen we allemaal wel van de plakkerige laag op de tompouce.
Om Taarten te bekleden kan je het beste de kneedbare fondant gebruiken. Deze is droog en kneedbaar en daardoor heb je veel mogelijkheden om je taart op een mooie manier te decoreren. Je kunt de kneedbare, deegachtige fondant met een deegroller uitrollen tot de gewenste dikte. Tip: Op deze pagina vind je nog veel meer verschillende gebakssoorten.

Wat is het verschil tussen Fondant en marsepein?

Marsepein is gemaakt van gemalen amandelen. Fondant bevat als hoofdbestanddeel poedersuiker. Daarom smelt fondant veel sneller en is het ook veel zoeter. Marsepein is veel stugger en scheurt ook iets sneller ten opzichte van van fondant. Je kunt de fondant ook iets stugger maken door er tylose aan toe te voegen. Wanneer je bijvoorbeeld een strikje wilt maken waarbij je het marsepein flink moet buigen dan kun je beter fondant gebruiken. Je krijgt dan een veel gladdere afwerking van je creatie

Fondant op kleur maken
Fondat kan je kant-en-klaar in diverse kleuren verkrijgen. Hierdoor ben je natuurlijk beperkt tot wat je hebt besteld. Wil je flexibeler zijn dan kun je ook blanke fondant bestellen en daarbij potjes kleurstoffen bestellen. Hierdoor maak je eigelijk elke gewenste kleur die je nodig hebt.

Plaats een reactie