gefelicitaart-logo
taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Muffins bezorgen

Muffins aan huis laten bezorgen? Op deze pagina vind je tips en verwijzingen naar betrouwbare aanbieders. Want naast een standaard gebakje zijn er natuurlijk heel veel leuke variaties te bestellen. Een muffin trekt direct de aandacht. Je hebt ze misschien wel eens in een koffiezaak of restaurant zien liggen (of geproefd tijdens een high-thee). Je kunt ze kopen met een smaakje (aardbei of ander vrucht) of chocolade / karamel. Met stukjes hazelnoot of suiker. Echt alles is mogelijk. Via onze aangesloten bakkerijen kun je eenvoudig en snel online muffins bestellen en laten thuisbezorgen. Bekijk ook petit fours bestellen of brownies aan huis.

Wat zijn muffins?

Een muffin is een luxe cake. Vaak omwikkeld met een stukje papier. De vele smaken die te bestellen zijn maken dat er voor iedereen wel iets bij zit. Het zijn de traditionele (cup)cakejes die tegenwoordig waarmee tegenwoordig veel wordt geëxperimenteerd qua smaak. Verschillende populaire merken in Nederland (zoals supermarkten en koffiezaken) voeren een eigen merk/label. De luchtige verse muffins die online te bestellen zijn kun je eventueel personaliseren met een logo of tekst.


Welke ingrediënten heb je nodig voor muffins?

Muffins maken is heel leuk! Het is natuurlijk leuk om te maken, maar de reacties ontvangen als de muffins eenmaal klaar zijn is ook altijd erg leuk! Mensen waarderen het vaak als je zelf iets maakt, dus ook als je muffins gaat maken! Muffins maken is niet moeilijk, maar het moet wel een goed muffin recept zijn. Dit recept is gemaakt in samenwerking met de professionals van Receptenwoordenboek.nl, dus het recept is perfect!

Keukengerei en ingrediënten voor het maken van muffins

 • 1 kom
 • een mixer
 • muffin vormpjes
 • een satéprikker of breinaald
 • 5 theelepels bakpoeder
 • 100 gram roomboter
 • 500 gram bloem
 • 120 gram suiker
 • 4 eieren
 • 3 dl melk
 • zout

Zelf muffins maken: instructies

De oven kan worden voorverwarmd op 200ºC. Het is erg belangrijk dat de oven goed is verwarmd (niet te heet niet te koud). Anders kun je wel muffins maken, maar als ze verbranden heb je er alsnog niets aan. Alle ingredienten kunnen samen in een kom worden gemixt. Zorg er voor dat er geen klonten achterblijven. Het beslag moet mooi glad zijn, pas dan werkt dit goede muffin recept ook. Zet de mixer niet op de hoogste stand, zodat het deeg wel luchtig blijft. Het beslag kan nu in de vormpjes worden gegoten. Houd er wel rekening mee, dat het beslag nog gaat rijzen. Vul dus de vormpjes niet tot de rand met het beslag. De muffins kunnen nu in de oven en ze zijn na ongeveer 25 minuten gaar. Prik dan nog even met een breinaald of satéprikker in de muffin. Als de naald er schoon uit komt is het deeg gaar.

Variaties op dit muffin recept
Muffins kunnen in vele verschillende variaties gegeten worden. Er zijn dan ook vele soorten muffin recepten. Zo kan er aan het beslag wat cacao worden toegevoegd, zodat er een gemêleerde muffin ontstaat. Ook kunnen er in stukjes gehakte chocolade aan het beslag worden toegevoegd. Kies voor verschillende soorten chocolade om de muffin wat rijker van smaak te maken. Of denk aan stukjes fruit, om een wat exotischer muffin te krijgen. Er zijn dus vele verschillende recepten te verkrijgen om heerlijke muffins te maken. Probeer zelf de gekste variaties en je zult zien dat het ook nog eens heerlijk smaakt.