taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Brownies bestellen

De brownies zoals wij die kennen komt oorspronkelijk uit Amerika. Het is een snack bestaande uit plat gebak van chocolade en gebakken in de oven. Vaak zitten er in de brownie nog extra ingrediënten zoals rozijnen of noten. Meestal worden deze lekkernijen gegeten met de hand en lekker bakje koffie erbij. Ze worden ook wel eens warm geserveerd samen met een bolletje ijs. De dichtheid van een brownie kan ook hard variëren maar meestal zijn ze kleverig en compact.

Wat zijn Brownies?

Brownies zijn voor het eerst voorgesteld op de World’s Columbian Exposition van 1893. Er was toen een kok in het Palmer house hotel die dit toetje bedacht had. Hij maakte dit voor de dames die toen die expositie kwamen bezoeken. Bertha Palmer die deze expositie leidde vroeg aan de kok om dit dessertje te maken, ze wilde dat dit toetje kleiner was dan een stukje cake en het moest makkelijk met de hand gegeten worden. De kok bedacht toen brownies die gemaakt waren van walnoten, chocolade en glazuur van abrikozen. Het hotel bestaat nog altijd en serveert deze brownie nog altijd. Bekijk ook onze pagina over donuts bestelen en Macarons aan huis

Wanneer bestel je brownies?

Van oorsprong worden brownies gegeten als nagerecht / toetje. Al is dat tegenwoordig als lang niet meer zo. Veel koffiezaken en theehuizen verkopen dit type gebak aan koffie en thee liefhebbers. Ook op verjaardagen is het een graag geziene gast. Je kunt ze bestellen in veel verschillende smaken, maar vrijwel altijd wel op basis van chocolade. Het wordt gecombineerd met fruitsoorten, noten en rozijnen. Over het algemeen heb je geen grote porties nodig aangezien het vrij ‘machtig’ is. Je zit er dus snel vol van.

Thuisbezorgen van brownies via de brievenbus

De laatste jaren is het versturen van brownies als eetcadeau erg populair geworden. Verschillende bedrijven spelen hier handig op in en hebben speciale brievenbuspakketjes ontwikkeld waar deze brownies netjes in verstuurd kunnen worden. Er kan een persoonlijke noot worden toegevoegd. Het voordeel daarvan is dat de ontvanger niet thuis hoeft te zijn om het brownie-cadeau in ontvangst te nemen.