gefelicitaart-logo
taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Macarons bestellen

Macarons staan wereldwijd bekend als heerlijke, taaie, geraspte kokoskoekjes. Macarons zijn een boterroom gevuld koekjessandwich die je met één smaak naar een andere wereld voert. Ze zijn feestelijk, magisch, sierlijk, chic, stijlvol en erg smaakvol. Te bestellen in veel kleuren en smaken. Ze worden voornamelijk gemaakt met amandelmeel en suiker, waardoor ze van nature glutenvrij zijn. De mix is ​​van vitaal belang – te suikerachtig en krokant, te amandelmeelachtig of te cakeachtig. De bakker van de Macarons moet daar goed op letten.

Geschiedenis van Macarons

Macarons hebben een behoorlijk onduidelijke geschiedenis. Men denkt dat ze rond 1533 naar Frankrijk zijn gebracht door Catherine di Medici en haar banketbakkers. De medici-familie was een van de machtigste families in Europa en hun naam staat symbool voor de verfijningen van de Italiaanse Renaissance, dus het is geen verrassing dat ze ook een voortreffelijke smaak hadden in gebak. Ze kregen meer bekendheid in 1792 toen twee mensen die tijdens de Franse Revolutie asiel zochten in de plaatst Nancy, macarons bakten en verkochten om in hun onderhoud te voorzien. Ze stonden bekend als de ‘Macaron Sisters’.  De basis van dit recept wordt nog steeds gebruikt.  Deze macarons leken op een koekje, zonder vulling, maar toch gemaakt met amandelmeel en suiker zoals dat vandaag de dag nog steeds wordt gedaan. Rond 1900 zou Pierre Desfontaines van de beroemde Patisserie Ladurée in Parijs een ganache-vulling in een dubbelzijdige variantie hebben gedaan. Er is ook een bewering van een andere Parijse bakker, Claude Gerbet ze heeft uitgevonden, aangezien het koekje vroeger vaak een Gerbet werd genoemd. Maison Ladurée bestaat nog steeds en serveert allerlei heerlijke macarons over de hele wereld.

Voordelen van een Macaron

Dit type gebak (of koek) is handig in gebruik. Ze zijn klein / handzaam en per portie verpakt. Je kunt ze eenvoudig ronddelen of op een schaal leggen zodat gasten ze zelf kunnen pakken. Je hebt er geen bestel bij nodig om te eten en liggen niet zwaar op de maag. Ook de prijs is er gunstig. Vanaf €1 per stuk heb je al een lekker stukje. Ze zijn ook in luxe varianten te bestellen van tussen de €2,50 en €3. Doorgaans zijn ze dan ook een stukje groter. Deze kun je tegenkomen in een koffiezaak of tijdens een high-thee.

Thuisbezorgen

Wil je macarons laten thuisbezorgen? Dat kan heel eenvoudig. Via verschillende webwinkel kun je ze namelijk als cadeauverpakking of brievenbuspakket bestellen en laten bezorgen. Deze bestellingen en dozen macarons passen dus gewoon door de brievenbus. Je kunt kiezen uit 1 smaak of een assortiment aan verschillende smaken en kleuren. Bekijk ook de opties voor American Cookies en de tompouche bestellen