taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Caloriearme taart bezorgen

Zoek jij naar een caloriearme taart? Dan moet je zeker deze pagina goed bestuderen. Veel mensen denken dat een taart een flinke caloriebom is. En feitelijk hebben ze daarmee daarmee wel gelijk. Echter: tegenwoordig proberen veel bakkerijen gezondere taarten te bakken. Denk daarbij aan suikervrije ingrediënten en gebruik van verse vruchten en fruit (minder kunstmatige smaakstoffen en toevoegingen). Bestel eenvoudig online en laat het morgen al thuisbezorgen.

Gebak met weinig calorieën bestellen

Je kunt iemand natuurlijk een klein stukje taart geven, wat uiteraard zorgt voor minder calorieën dan een groot stuk. Nog leuker is het om echt moeite te doen en iemand een gezond taartje te geven. Zoals worteltjestaart of een vruchtenvlaai zonder slagroom en gezonde bodem. Ook kwark is een heel ligt alternatief voor boter en slagroom. Om je een idee te geven hebben we hieronder een recept geplaatst. Een taart zonder calorieën bestaat natuurlijk niet, maar bij onze aangesloten bakkerijen kun je zoeken naar een caloriearm gebak.  Dit is eenvoudig te bestellen en wordt thuisbezorgd wanneer jij dat wilt. Bekijk ook de glutenvrije en lactosevrije mogelijkheden. Recent hebben we ook informatie toegevoegd over een vegan-taart.


Zelf een slanke taart bakken

Overheerlijke kwarktaart met weinig calorieën. Makkelijk te maken en zonder gebruik van een oven!

Ingrediënten:

  • 60 gram eierkoeken
  • 500 gram vruchtenkwark
  • 100 ml vruchtenyoghurt
  • 200 gram fruit
  • 7 blaadjes gelatine
  • zoetstof

Bakinformatie

  • Temperatuur oven – n.v.t.
  • Baktijd – n.v.t.
  • Nodig – Springvorm 22 cm, bekleed met bakpapier

Bereidingswijze
Snijd 60 gram eierkoeken in plakken en verdeel op de bodem van de springvorm. Week 7 blaadjes gelatine in koud water en mix 500 gram kwark en 100 ml vruchtenyoghurt met de (staaf)mixer. Los de geweekte gelatine op in beetje warm water of vruchten sap en laat het afkoelen en meng het door het kwark mengsel. Voeg zoetstof naar smaak toe en doe het fruit er bij. Giet het mengsel over eierkoeken in de vorm. Laat taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer met wat fruit en klop klop of een toefje slagroom light.