gefelicitaart-logo
taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Cake bezorgen

Wil je eens wat anders dan een taart? Kies dan voor een heerlijke luchtige cake. De cake is weer helemaal terug van weggeweest en is populairder dan ooit. Bij veel online taartenwinkels kan je dan ook een uitgebreid assortiment met cakes bestellen en bij je thuis laten bezorgen.

Waar kan ik een cake bestellen en laten bezorgen?

Hieronder vind je een vergelijking van de beste en meest betrouwbare taartenshops waar je ook lekkere cakes kunt bestellen en kunt laten bezorgen. Eventueel kan je ook kiezen voor een brievenbuspakketje met een bakmix voor cake. Op die manier kan jij- of de ontvanger van het cadeau- de cake helemaal zelf maken. Kijk ook eens naar onze fototaarten of een taart met logo.

Aanbod Bezorging Review Informatie
gefelicitaart Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Landelijke bezorging
Supersnelle levering
Bekijken
taartenwinkel Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Goede bezorging
Zelf bezorgdag & tijd kiezen
Bekijken
bestel-taart Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Gekoelde bezorging
Kies zelf bezorgdag & tijdstip
Bekijken
greetz Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Bezorging
Vandaag besteld, morgen thuisbezorgd
Bekijken
taarten.nl Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Prettige bezorging
Vrije keuze in bezorgmomenten
Bekijken
hema gebakservice Taarten
Gebakjes
Snacks
Geen bezorging, wel afhaal
Vandaag besteld, overmorgen in huis
Bekijken

Je eigen cake maken

Wilt u zelf een lekkere cake bakken? Het voordeel van cake is dat deze altijd in de smaak valt. Bak snel en eenvoudig uw eigen cake. Het bakken van een cake kan voordelig en hoeft niet duur te zijn. Andere voordelen zijn dat u kunt variëren met verschillende ingrediënten. Hierbij kunt u denken aan lekkere stukken chocola, rozijnen, noten enzovoorts. Verder kun je met cake heel veel andere gerechten maken. Cake kan ook als basis dienen. Dit kunt je met frosting vergelijken zoals dat veelal het basis recept is bij cupcakes. De basis ingrediënten voor cake zijn als volgt.

Ingrediënten

  • 260 gr bloem
  • 255 gr suiker
  • 250 gr boter
  • 1 zakje vanillesuiker (vaak zijn de zakjes al zo gemaakt dat je deze volledig kunt gebruiken voor 1 cake)
  • 3 normale grote eieren
  • Beetje zout (snufje zout)
  • Cakevorm / bakvorm (gebruik een bakvorm naar keuze)
  • Mengkom (gebruik de mengkom voor het beslag)
  • Spatel (met de spatel kun je het laatste deel van het beslag in de mengkom gebruiken om alle beslag in de bakvorm te krijgen)
  • Mixer

Zelf een cake bakken, hoe doe je dat?

Ga als volgt te werk om een lekkere cake te bakken.

  • Maak het mengsel/beslag als volgt klaar; zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is en maak deze vervolgens volledig glad in de mengkom.
  • Verwarm de over voor op 150 graden. Wacht totdat de over op temperatuur is en legt de cake in de oven.
  • Zodra dit een romige massa is geworden meng het met suiker, snufje zout erbij en mix het door het beslag. Als het goed is, is het al een glad geheel maar zorg ervoor dat je deze ingrediënten goed met elkaar vermengt. Gebruik hiervoor een goede mixer.
  • Vervolgens voeg je één ei toe aan het beslag en mix het zolang totdat de ei volledig in het beslag is verwerkt. Voeg daarna het tweede ei toe aan het beslag en mixen maar.
  • Daarna voeg je het derde ei (laatste ei) toe aan het beslag en zorg ervoor dat het beslag een glad geheel is geworden. De reden waarom u ei voor ei doet is om ervoor te zorgen dat de cake luchtig wordt. Wanneer je alle eieren in één doet is de kans erg groot dat je geen luchtige cake krijgt. Cake maken doe je dus het beste door één voor één de eieren erin de mengen. Luchtige cake is immers het lekkerst.
  • Zodra je deze handelingen hebt voltooid voeg dan als laatste de bloem toe.
  • Zodra je de bloem hebt toegevoegd aan het mengsel/beslag klop het goed op met de mixer.
  • Klop het zolang op zodat de bloem volledig is vermengd met het beslag. Nu bent je bijna klaar om de cake te bakken.
  • Giet het beslag in de cakevorm en leg de cakevorm in de voorverwarmde oven. Bakken in een voorverwarmde oven is zeker aan te raden.
  • Bak de cake zo’n 60 minuten. Gebruik een lange naald om te testen of de cake gaar is. Prik midden in de cake en steek de naald/voorwerp diep in de cake.
  • Zodra je het voorwerp er weer uithaalt en het voorwerp is schoon kun je ervan uitgaan dat je cake gaar is.
  • Zodra de cake klaar is laat het dan afkoelen op kamertemperatuur en leg deze niet in de koelkast.