taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

3d taarten

Wil jij echt flink uitpakken tijdens een verjaardag of een ander feestje? Dan moet je zeker eens een 3D-taart bestellen. Deze taarten zijn vooral populair bij kinderen (kinderfeestjes) en worden doorgaans gemaakt van tekenfilm-karakters, sprookjesfiguren of andere superhelden. Tevens worden er 3D-gebouwen nagemaakt in taartvorm en ook spullen zoals tafels, stoelen, tassen en andere gebruiksvoorwerpen. Op deze pagina vertellen we je alles over dit driedimensionale gebak.

Aanbod Bezorging Review Informatie
taartenwinkel Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Goede bezorging
Zelf bezorgdag & tijd kiezen
Bekijken
bestel-taart Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Gekoelde bezorging
Kies zelf bezorgdag & tijdstip
Bekijken
greetz Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Bezorging
Vandaag besteld, morgen thuisbezorgd
Bekijken
taarten.nl Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Prettige bezorging
Vrije keuze in bezorgmomenten
Bekijken
hema gebakservice Taarten
Gebakjes
Snacks
Geen bezorging, wel afhaal
Vandaag besteld, overmorgen in huis
Bekijken

Wat is een 3D taart?

Een 3D-taart is een taart die je van verschillende kanten kunt bekijken en dan telkens anders is. Het zijn vaak kleurrijke kunstwerken waar veel tijd in is gaan zitten. De bakker probeert een taart echt tot leven te brengen. Er zijn enkele eigenschappen die veel van dit 3D-gebak met elkaar delen:

  • Hoogte: vaak zijn dit taarten met meerdere hoogtes / verdiepingen. De zijn hoger dan de standaard 8 tot 12 centimeter. Dit maakt ook dat je er voorzichtig mee aan moet doen. Het tillen / verplaatsen moet met zorg gebeuren. De bezorger zal dit ook extra toelichten.
  • Kleuren: Vaak worden er veel verschillende kleuren gebruikt om meer 3D-diepte in het gebak aan te kunnen brengen. Deze kleuren worden gekozen op basis van het thema.

Wat kosten deze taarten?

De prijs van een driedimensionale taart ligt aanzienlijk hoger dan een standaard model. De prijzen beginnen vanaf zo’n €50 en lopen op tot wel €200. Hoe groter de taart en hoe complexer het voorwerp dat moet worden nagemaakt, hoe meer tijd er in het project gaat zitten. De tarieven van 3D taarten zijn daarom naast de ingrediënten vooral afhankelijk van hoeveel tijd de bakker nodig heeft voor het bak en opmaakproces. Als cake is dit minder geschikt.

Een custom maatwerk taart

Veel klanten leveren zelf een foto of afbeelding aan voor het ontwerp. Ze kunnen aangeven voor hoeveel mensen de taart minimaal gemaakt moet worden en welke smaak vulling ze graag willen. De bakker gaat vervolgens aan de slag. 3D taarten worden bijna altijd gemaakt met marsepein om het design strakker te maken en om de inhoud te beschermen. Het fundament (onder de bodem van de taart) is vaak een grote plaat. De taart zelf kan uit alle smaken bestaan (kwark, slagroom, bavarois, vruchten, chocolade etc).