gefelicitaart-logo
taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Tiramisutaart bezorgen

Tiramisu is een makkelijk te maken nagerecht, waarbij je niets hoeft te bakken of te koken. In de jaren 70 is tiramisu populair geworden en tegenwoordig is dit ook in ons eigen land erg in trek. Een populaire variant is de tiramisutaart. Dit is niet persé het bekende nagerecht, maar meer een taartvorm. Je kunt dit dus uitstekend serveren bij de koffie, op een feestje maar natuurlijk ook als nagerecht. Op deze pagina lees je er alles over. Of lees meer informatie over de mokkataart.

Waar kan ik tiramisutaart online bestellen?

Bij verschillende Nederlandse taartenshops kan je de lekkerste tiramisutaarten bestellen. In de tabel hieronder vergelijk je beste shops met scherpe prijzen, een ruim assortiment en een snelle bezorging.

Aanbod Bezorging Review Informatie
gefelicitaart Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Landelijke bezorging
Supersnelle levering
Bekijken
taartenwinkel Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Goede bezorging
Zelf bezorgdag & tijd kiezen
Bekijken
bestel-taart Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Gekoelde bezorging
Kies zelf bezorgdag & tijdstip
Bekijken
greetz Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Bezorging
Vandaag besteld, morgen thuisbezorgd
Bekijken
taarten.nl Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Prettige bezorging
Vrije keuze in bezorgmomenten
Bekijken
hema gebakservice Taarten
Gebakjes
Snacks
Geen bezorging, wel afhaal
Vandaag besteld, overmorgen in huis
Bekijken

Tiramisu achtergrond
Tiramisu is een Italiaans dessert. De letterlijke vertaling van “Tiramisu”, of eigenlijk “Tirame sù (in het Venetiaanse dialect), is “Pep me op”. Deze naam heeft dit heerlijke dessert gekregen doordat Tiramisu ook een echte opkikker is. Dit komt omdat het gemaakt wordt met veel suiker en eigeel. Tiramisu is ontstaan in Treviso (gelegen in Vento), waar ze aan het eind van de jaren zestig in het restaurant Le Beccherie dit voor het eerst serveerden.

Tiramisu geeft je weer een goed gevoel!
Het verhaal achter Tiramisu is dus dat het je oppept. Bij liefdesverdriet werd Tiramisu veel gegeten. Naast liefdesverdriet werkt het ook om je op te peppen voor een ongeluk in je leven. Tiramisu steekt je dus een hart onder je riem! Hetzelfde geldt natuurlijk voor een slagroomtaart bestellen.

Tiramisu ingrediënten

De echte en de lekkerste tiramisu is de zelfgemaakte. In Italië is tiramisu een heel normaal dessert waardoor het vooral thuis gegeten wordt. Ieder gezin heeft weer zijn eigen recept. Het toetje is zo populair omdat het makkelijk te maken is en omdat je niet hoeft te koken of te bakken. Dit is wat je nodig hebt:

Mascarpone
Mascarpone is een zachte en frisse kaas op basis van koemelk en komt oorspronkelijk uit Lombardije in Noord-Italië. Mascarpone wordt gemaakt volgens een ander productieproces dan alle andere kazen uit Italië. De kaas wordt gemaakt van een combinatie van melk en room wat bij een hoge temperatuur verwarmd wordt. In Noord-Italië kan je de mascarpone nog vers krijgen. In het zuiden en over de grens zal je het moeten doen met de industriële versies.

Koffie
Gebruik alleen goede, pittige en vers gezette koffie. Als je een tiramisu maakt met alcohol doe deze dan door de koffie op het moment dat die nog warm is. Voor kinderen kan je de koffie vervangen door een chocoladedrank.

Eieren
Zorg voor verse eieren, je gaat ze rauw gebruiken. Zorg ook dat jonge kinderen, bejaarden en zwangere vrouwen dit niet gaan eten.

Suiker
Je kan verschillende soorten suikers gebruiken. Gewone witte suiker, lichte ongeraffineerde suiker, poedersuiker of bruine suiker. Je kan eventueel de suiker ook vervangen voor honing of een natuurlijke siroop.

Alcohol
In de originele tiramisu zit geen alcohol! Maar er zijn veel variaties waar dit wel het geval is. De meeste mensen kennen tiramisu ook met alcohol. Om meer smaak aan de fabrieks mascarpone te maken kan je alcohol toevoegen. Dit kan zijn; amaretto, whisky, rum, cognac, port of wijn.

Biscuit
Luchtige en droge biscuit zonder boter is de basis voor iedere goede tiramisu. De Italianen gebruiken meestal “savoiardi”. In Nederland zijn lange vingers het meest geschikt.

Originele tiramisu recept

Dit is het originele tiramisu recept. Het originele tiramisu recept is ontstaan in Treviso. De originele tiramisu dankt zijn succes mede aan de heerlijke verse mascarpone die in de koelkast maar maximaal drie dagen kan worden bewaard. In Nederland is dit eigenlijk niet vers te krijgen. Hier zal je dus gebruik moeten maken van fabrieksmascarpone.

Algemene informatie voor de originele tiramisu

 • Bereidingstijd: 20 minuten
 • Opstijven in de koelkast: 2 uur
 • otaal tijd: 2 uur en 20 minuten
 • Aantal personen: 6

Ingrediënten voor de originele tiramisu

 • 6 eidooiers
 • 250 gram suiker
 • 500 gram mascarpone
 • 30 lange vingers
 • 30 cl sterke gezoete koffie
 • 2 eetlepels bittere cacao

Instructies om de originele tiramisu te maken

 1. Klop het eigeel met de suiker tot een schuimige massa.
 2. Voeg de mascarpone toe zodat een soepele room ontstaat.
 3. Doop de lange vingers in de koffie en leg ze op een rond bord.
 4. Verdeel de helft van de room gelijkmatig over de laag lange vingers.
 5. Leg er vervolgens weer een laag in de koffie gedrenkte lange vingers op en daarna nog een laag mascarponeroom.
 6. Strooi er cacao overheen en zet in de koelkast tot het wordt opgediend.