gefelicitaart-logo
taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Marsepeintaart bezorgen

Heel veel taarten worden gemaakt met marsepein. Misschien weet je precies wat marsepein is en hoe je het kunt herkennen? Wellicht vind je smaak heel lekker (of juist niet). Het is nogal persoonlijk wat je van de smaak vindt. Het is te maken in verschillende kleuren, geuren en smaken. Veel mooie luxe taarten, bruidstaarten en kindertaarten (3D) worden gemaakt met een omhulsel van marsepein.

Wat is marsepein?

Marsepein is een mengsel van gepelde amandelen, suiker en een aantal conserveringsmiddelen dat tot een deeg is vermalen. De kwaliteit van de marsepein hangt af van de verhouding amandelen en suiker deze wordt aangeduid 1:1 of 1:2 of 1:3 etc. Suiker is de smaakdrager van de amandel, die door het hoge oliegehalte gehinderd wordt zijn amandel aroma af te geven in de marsepein. Daarom is er minimaal een gelijk deel suiker nodig 1:1 om een goede amandel smaak aan de marsepein te geven. De beste smaak ligt tussen de 1:1 en 1:2 Meer suiker maakt de marsepein te zoet. Wij gebruiken marsepein met een verhouding van 1:1,5 Om de prijs te drukken worden vaak een deel van de amandelen vervangen door peulvruchten en of abrikozenpitten. Deze marsepein is vaak te vinden in supermarkten en grote retailers.

Taart met Marsepein bestellen

Je kent ze misschien wel; van die mooie gekleurde taarten met strakke zijkanten. Zit wordt gemaakt van marsepein. Het grote voordeel hiervan is dat het lang mooi en houdbaar blijft, bescherming biedt aan de binnenkant van het gebak, te maken is in alle kleuren en smaken en natuurlijk lekker zoet is. Het wordt ook gebruikt om 3d-figuren mee te maken of om fototaarten mee te bakken (prints van marsepein).

Bestel je taart online

Via internet kun je heel snel een leuke marsepeinen taart uitzoeken en bestellen. Je kunt bij de webwinkels eenvoudig filteren op smaken. De afbeeldingen spreken doorgaans voor zich. Je kunt direct zien of er in het gebak marsepein is verwerkt. Kies je voor een leuke felle kleur of een witte / zwarte taart? Laat jij een foto afdrukken en opmaken? Een bestelling kan vaak de volgende dag al worden bezorgd aan huis. Eventueel kun je een gebak-bezorging ook op een specifieke dag laten plaatsvinden. Dit gaat ook op voor appelkruimeltaart bestellen en de truffeltaart aan huis bezorgen.