gefelicitaart-logo
taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Appelkruimeltaart

Ben jij gek op gebak met appel? Dan moet je zeker eens een appelkruimeltaart. Dit type gebak verschilt behoorlijk van de normale appeltaart. Het meest zichtbare verschil is natuurlijk de bovenkant van het gebak. Daarop liggen kruimels van appels / deeg (zoals het woord natuurlijk al suggereert). Op deze pagina kun je alles lezen voor dit specifiek appelkruimel gebak.

Wat is appelkruimel?

Veel mensen kennen appel kruimel als een nagerecht. In het engels heet dat apple crisp of apple crumble. Dit is een taart waarbij stukjes appel en andere fruit worden gemixt met boter, deeg, haver en bruinesuiker. Nadat het een bekend toetje werd waar veel mensen gek op zijn, gingen veel bakkerijen deze taart ook opnemen in het reguliere assortiment. Voornamelijk de lekkere krokante / knapperige bite van dit gebak valt bij veel mensen erg in de smaak. Een toef slagroom maakt het geheel helemaal af.

Welke soorten appel kruimel gebak zijn er?

We onderscheiden op dit moment twee soorten appel kruimel gebak. Allereerst natuurlijk de normale ronde taarten. Deze zijn verkrijgbaar in een kleine variant voor 6 tot 8 personen, maar ook als grotere appelkruimel vlaaien voor 20 personen. Ook zijn er sloffen / staven verkrijgbaar (vaak ook voor 6 tot 10 personen). Dit zijn langwerpige taartjes. Dit type is minder geschikt om foto’s op te printen of een naam op de schrijven. Dat komt door de kruimelige bovenkant.

Zelf een taart bakken

Het bakken van deze taart is niet heel moeilijk. Er zijn kant en klare pakketten te koop bij de supermarkt. Je hoeft dan zelf alleen nog maar zoete appels (of zure appels) toe te voegen, eieren, boter en eventueel kruiden. Je kunt zelf slagroom kloppen om extra suiker en smaak toe te voegen. De appelkruimeltaart bak je af in de oven (doorgaans binnen 1 uur). Nog even laten afkoelen en dan kun je hem aansnijden.

Online bestellen en thuisbezorgen

Je kunt natuurlijk ook kiezen om kant en klare appel kruimel taarten te bestellen via internet. Dit kan bij een van onze aangesloten bakkerijen. Je kiest voor hoeveel personen je gebak wilt bestellen (soms kom je dan uit op 2 of 3 losse taartjes). Daarna maak je een account aan, geef jij de adresgegevens op en rond je de betaling af. Het gebak wordt thuisbezorgd op het door jou zelf gekozen moment. Zie ook het bestellen van de truffeltaart of een Tiramisutaart