taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Chocoladetaart bezorgen

Op zoek naar een lekkere en betaalbare chocoladetaart? Op Taartenaanhuis.nl vind je de beste en goedkoopste aanbieders met een ruim assortiment en een snelle bezorging. Hieronder vergelijk je de meest betrouwbare shops.

Aanbod Bezorging Review Informatie
taartenwinkel Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Goede bezorging
Zelf bezorgdag & tijd kiezen
Bekijken
bestel-taart Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Gekoelde bezorging
Kies zelf bezorgdag & tijdstip
Bekijken
greetz Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Bezorging
Vandaag besteld, morgen thuisbezorgd
Bekijken
taarten.nl Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Prettige bezorging
Vrije keuze in bezorgmomenten
Bekijken
hema gebakservice Taarten
Gebakjes
Snacks
Geen bezorging, wel afhaal
Vandaag besteld, overmorgen in huis
Bekijken

Waarom een taart van chocola bestellen?

Een chocolade is iets wat veel mensen erg lekker vinden. Er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die hier niet gek op zijn. Dat is ook niet zo gek, want chocolade heeft nou eenmaal een heerlijke smaak. Een ander pluspunt aan chocolade is dat je er veel verschillende dingen mee kunt maken of bakken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een chocoladetaart.

  • Chocolade is iets waar bijna iedereen wel gek op is
  • De combinatie van taart en chocolade doet het dan ook erg goed
  • Je kunt kiezen voor een lekkere slagroomtaart, een klassieke ronde taart van chocola of een red velvet
  • Een chocoladetaart bestel je online vanaf €14,95 inclusief bezorging aan huis

Over chocolade
Chocolade wordt gezien als een echte lekkernij. Deze lekkernij wordt gemaakt van cacao. Dit cacao wordt uit speciale cacaobonen gehaald. In Nederland is in iedere supermarkt wel chocolade verkrijgbaar. Dat wordt echter wel in verschillende vormen verkocht. Zo is het mogelijk om een reep chocolade te kopen, maar je kunt ook bonbons kopen of koekjes en ijsjes. Omdat veel mensen zo van chocolade houden, wordt het voor verschillende producten gebruikt. Ook snoepgoed wordt veel gemaakt met chocolade.

We kennen allemaal de traditionele smaak van chocolade, namelijk de melkchocola. Er zijn echter ook nog andere smaken verkrijgbaar zoals pure chocolade en witte chocolade. Iedereen heeft zo weer een voorkeur voor een andere smaak chocolade. De pure chocolade heeft een veel sterkere smaak dan melkchocolade. Dit heeft te maken met de hogere concentratie cacao dat zich in het chocola bevindt.

Een chocoladetaart
Een chocoladetaart staat bekend om de chocolade of cacaopoeder dat zich in de taart bevindt. Er zijn oneindig veel mogelijkheden op het gebied van een chocoladetaart. Daarbij wordt vaak echter wel het basisrecept gebruikt. Niet alleen in Nederland is de chocoladetaart erg populair, maar ook in andere landen. Daar wordt vaak een andere variatie gemaakt zoals Sachertorte uit Wenen of de chocolate cheesecake uit Amerika.

Het recept voor een chocoladetaart
Er zijn veel recepten te vinden voor het maken van een chocoladetaart. Daarbij worden veel variaties gebruikt. Over het algemeen worden er ingrediënten gebruikt zoals zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder, witte basterdsuiker, boter, pure chocolade, melk, eieren, melkchocolade en slagroom. Het is echter mogelijk om dit recept geheel naar wens aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld ook een chocoladetaart maken met witte chocolade in plaats van pure chocolade. Bekijk ook de beste shops om een appeltaart te bestellen.

Het maken van een chocoladetaart
Het maken van een chocoladetaart is eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer je over de juiste ingrediënten beschikt hoeft men nog maar een aantal handelingen uit te voeren voor de taart klaar is. Het belangrijkste onderdeel van het maken van een chocoladetaart is het smelten van de chocolade. Dit is tevens ook het onderdeel waar veel mensen soms nog moeite mee hebben. Het kan namelijk zijn dat de chocolade aanbrand, of dat het klonterig wordt. Dit moet uiteraard voorkomen worden. Er wordt daarom ook wel gebruik gemaakt van een speciale manier van smelten, genaamd Au Bain Marie. Dit is een speciale techniek waarbij de chocolade gesmolten wordt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een pan met kokend heet water. Daar boven wordt een pannetje met de chocolade geplaatst, zodat deze kan gaan smelten. Bij de Au Bain Marie techniek is het heel belangrijk om tijdens het smelten niet te roeren in de chocolade. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de chocolade klonterig wordt.

Zelf een taart van chocola maken

We hebben de beste chocoladetaart recepten geselecteerd en allemaal uitgetest. Het is altijd aangenaam om ze allemaal uit te proberen. Onze lieveling is nog altijd de traditionele gewone chocoladetaart.

Chocoladetaart maken lijkt niet altijd even eenvoudig. Veel mensen denken ten onrecht dat ze niet goed zijn het bakken en koken. Je moet zeker geen keukenprinsesje zijn om een goede cake te kunnen maken. Natuurlijk is de favoriet tussen alle cakes de chocoladetaart. Niks is lekkerder dan een stukje chocoladetaart met een heerlijk sausje erover. Het maken van een goede chocoladetaart is vrij simpel. Toch zijn er verschillende versies van de cake. In dit artikel zal ik het recept geven van de meest traditionele en geliefde lekkerste chocoladetaart.

Wat heb je nodige om een chocoladetaart te maken:

  • 400 gr boter ( ook om in te vetten )
  • 500 gr chocolade ( melk, puur, wit: naar keuze )
  • 350 gr suiker
  • 600 gr tarwebloem
  • 6 eieren
  • Snufje zout
  1. Alvorens je met het maken van een chocoladetaart begint, moet je het over voorverwarmen. Dit is zeer belangrijk voor een geslaagde luchtige cake. Best zou men de oven op 200°C voorverwarmen.
  2. Eest moet men de chocolade laten smelten, doe dit in een potje in een pan met zachtjes kokend water. Smelt de chocolade met wat boter en water tot het een smeuïge massa wordt. Zeef daarna al roerend de bloem erin; klop er dan de eierdooiers erbij.
  3. Mix met een elektrische mixer ( liefst) de eiwitten men een snufje zout. Spatel het eiwit daarna door het chocolademengsel om het minder stevig te maken.
  4. Verdeel het mengsel in een bakvorm ( bakvorm ingevet door boter ) en zet het in de oven voor ongeveer 45 minuten. Met een houten pikker kan je zien of de cake al of niet gaar is . Wanneer het ziet dat de chocoladetaart gaar is, laat het dan 15 minuten in de oven afkoelen. Neem de cake dan uit de oven en laat het voor 2 uur afkoelen.
  5. De missie chocoladetaart maken is nu gedaan. Nu heb je een heerlijke cake die je kan eten met allerlei sausje. De favoriet voor chocolade freaks is het witte chocoladesausje. Natuurlijk kan je de cake ook altijd serveren met vanille-ijs. Wat je ook kunt doen is een glazuur maken voor op je cake. Het glazuur kan bestaan uit frambozenjam of kersenconfituur. Je kan deze op de chocoladetaart smeren en het nog versieren met wat slagroom en verse fruit.
  6. Tijdens het maken van een chocoladetaart kan je ook creatiever zijn en stukjes rozijnen of nootjes in het deeg doen. Dit kan zeer heerlijk zijn, zeker in de kerstperiode.